keuze-diagram-ooglidcorrectie-vergoeding-door-zorgverzekeraarsEen ooglidcorrectie is een medische ingreep die in Nederland heel vaak wordt uitgevoerd. Inmiddels laten zoveel mensen een correctie aan hun oogleden uitvoeren dat dit zelfs de meest uitgevoerde cosmetische operatie van het moment is. Desondanks blijft een ooglidcorrectie een prijzige ingreep, die bijna nooit door zorgverzekeraar wordt vergoed. Maar er zijn uitzonderingen!

Hieronder lees je meer informatie over vergoeding na een ooglidcorrectie behandeling. Er kunnen verschillende redenen zijn om een ooglidcorrectie uit te laten voeren.

Medische noodzaak

Een daarvan is een correctie in verband met medische redenen. In dat geval heeft iemand last van klachten die veroorzaakt worden door hangende oogleden. Voorbeelden hiervan zijn vermoeidheid of druk op de ogen. In extreme gevallen kan er zelfs sprake zijn van gezichtsveldverlies.  Cosmetische overweging 
In afgelopen jaren komt de ooglidcorrectie vanuit cosmetische overwegingen echter steeds meer op, om een jonger uiterlijk te behouden worden in zo’n geval de oogleden gelift.

Wanneer heb je nu recht op vergoeding? Deze vraag is nog niet zo makkelijk te beantwoorden. En bij de meeste zorgverzekeraars is het al dan niet vergoeden allerminst transparant. In veel gevallen ben je overgeleverd aan willekeur.

De tijd van het kiezen van je zorgverzekeraar voor 2016 breekt weer aan. Dus overweeg je een ooglidcorrectie, houd hierbij dan rekening bij het kiezen van je zorgverzekering.

Vergoeding ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie viel tot een tijdje geleden nog onder de vergoeding uit de basisverzekering. Tegenwoordig is dit (helaas) meestal niet meer het geval. Alleen als er sprake is van een medisch noodzakelijke reden om de ooglidcorrectie uit te voeren vergoed de basisverzekering deze ingreep nog. Dit is het geval bij een aangeboren afwijking of een chronische aandoening. Dat de vergoeding van de ooglidcorrectie tegenwoordig niet meer in het basispakket van de zorgverzekering valt betekent echter niet dat u deze ingreep altijd zelf moet betalen.

Zorgverzekering ooglidcorrectiebovenooglidcorrectie-voor-na-300x90

Wie een ooglidcorrectie vanuit cosmetische redenen overweegt moet even goed nagaan wat zijn zorgverzekeraar voor hem kan betekenen. Verschillende zorgverzekeraars vergoeden een ooglidcorrectie namelijk vanuit de aanvullende verzekering. Een zorgverzekering die een ooglidcorrectie vergoed vanuit de aanvullende verzekering is bijvoorbeeld PNOzorg. Veel verzekeraars verlangen een medische indicatie van een specialist voordat er wordt uitgekeerd.

De beste zorgverzekering bij ooglidcorrectie

Welke zorgverzekering geeft de meeste vergoeding bij een ooglidcorrectie? 

Op ooglidcorrectiekosten.nl lees je meer over de beste aanvullende verzekering bij een ooglidcorrectie behandeling. Als de premies over 2016 bekend zijn, zal een uitgebreide review geschreven worden over zorgverzekeraars en hun zorgpolissen met speciale aandacht voor de ooglidcorrectie.