Iedereen heeft wel eens behoefte aan een goede massage. Massages worden zowel gebruikt om klachten en symptomen te verminderen maar ook simpelweg voor de ontspanning. Veel mensen gaan naar massagesalons om ultieme ontspanning op te zoeken. Even helemaal relaxen, nergens aan denken en gemasseerd worden. Heerlijk! Kijk voor een goede massage Amsterdam. Als je dan ervoor kiest om naar een massagesalon in Amsterdam te gaan is het belangrijk dat het een goede is. Zodat je helemaal kan genieten en nergens zorgen over hoeft te maken!

Redenen voor een massage

Er zijn verschillende redenen waarom het goed is te masseren. Zo kan dit uit klachten/symptomen komen die zowel geestelijk als lichamelijk kunnen zijn. Wanneer het gaat om lichamelijke klachten wordt er gemasseerd door mensen die het hebben geleerd als vak. Denk aan sportmasseurs, fysiotherapeuten en chiropractors. Deze zullen de oorsprong van de klachten zoeken en deze met volgens een medisch behandelplan behandelen. Wanneer het gaat om geestelijke klachten of symptomen worden de behandelingen uitgevoerd door massagetherapeuten. Daarnaast is natuurlijk de manier waarop we massage vaak kennen voor de ontspanning. Voor dit laatste zijn er massagesalons. Als je op zoek bent naar een massage Amsterdam is daar een erg geschikte plek voor.

Wat een massage doet

Wanneer je wordt gemasseerd wordt er druk in bewegingen uitgeoefend op zachte weefsels. Massages hebben ook een goede invloed op de hormoonhuishouding en het zenuwstelsel. Wanneer je naar een massagesalon gaat bijvoorbeeld massage Amsterdam is dit voor de ontspanning. Maar wat zorgt er eigenlijk voor dat de massage je zo laat ontspannen? Een massage vermindert stress. De aanmaak van endorfines, ook wel het ‘geluksstofje’ genoemd, in de hersenen wordt door massage gestimuleerd. Hierdoor voel je je gelukkiger en laat je ultiem ontspannen. De doorbloeding in spieren neemt toe, hierdoor worden je spieren soepeler. Dit is een mooi bruggetje naar het masseren van bijvoorbeeld een fysiotherapeut. Het doel van massages tijdens fysiotherapie is om doorbloeding van de spieren te bevorderen en zo spierspanning en pijn te verminderen. Fysiotherapeuten leggen de aandacht op bepaalde spieren waar de klachten liggen en kunnen zo ook ‘knopen’ uit de spieren halen. 

Verschillende soorten massage Amsterdam 

Er zijn verschillende soorten massagetechnieken. Tijdens ontspanningsmassages worden vaak wat mildere technieken gebruikt, terwijl het er tijdens sportmassages een stuk harder aan toe gaat en het zelfs soms pijnlijk kan zijn. De meest bekende massagetechnieken zijn kneden, hakken, strijken etc. Maar ook technieken met bijvoorbeeld hete stenen of warme handdoekjes worden veel gebruikt. Oosterse massages zijn erg populair. Deze massages komen oorspronkelijk uit landen zoals Thailand. Tijdens Oosterse massages wordt er veel gebruik gemaakt van drukpunten en energiebanen. Je kan kiezen bij massage Amsterdam voor een massage met acupressuurpunten, massages die gericht zijn op knopen in spieren los te maken, zwangerschapsmassages, Stress Relief massages, Deep Tissue massage etc. Voor de verschillende massages worden ook andere massage oliën gebruikt. Aromatherapeutische oliën zijn gemaakt van natuurlijke producten. Deze oliën hebben een rustgevend effect op de geest en lichaam en maakt de massage nog ontspannender.

Ben je geïnteresseerd in een ontspannende massage? Kijk zeker eens op de website van Massagehuys!