JBL Charge 5 vs Charge Essential 2

Als je op zoek bent naar een draagbare bluetooth speaker van JBL, dan zijn de Charge 5 en Charge Essential 2 twee van de populairste opties op dit moment. Maar wat zijn eigenlijk de verschillen tussen deze twee apparaten? In deze blog zullen we JBL Charge 5 vs Charge Essential 2 bespreken, zodat je een weloverwogen beslissing kunt maken over welke speaker het beste bij jou past.

Geluidskwaliteit

Een van de belangrijkste overwegingen bij de aankoop van een bluetooth speaker is de geluidskwaliteit. Beide de Charge 5 en de Charge Essential 2 leveren indrukwekkend geluid voor een apparaat van hun grootte, maar er zijn wel enkele verschillen. De Charge 5 heeft bijvoorbeeld een grotere driver en een betere basweergave, terwijl de Essential 2 iets helderder is bij hogere tonen. Maar over het geheel genomen kan de geluidskwaliteit van beide speakers als hoogwaardig worden beschouwd.

Batterijduur

Een ander belangrijk kenmerk van beide speakers is hun batterijduur. De JBL Charge 5 heeft een grote batterijcapaciteit van 7.500 mAh, wat een afspeeltijd van maximaal 20 uur mogelijk maakt. In vergelijking heeft de Charge Essential 2 een kleinere batterij van 4.800 mAh, wat zorgt voor een afspeeltijd van maximaal 12 uur. Als je van plan bent om de speaker vaak te gebruiken zonder op te laden, dan is de Charge 5 waarschijnlijk de betere keuze.

Waterdichtheid

Een ander belangrijk kenmerk om te overwegen is de waterdichtheid van de speaker. Beide speakers hebben een IPX7-classificatie, wat betekent dat ze volledig waterdicht zijn en zelfs ondergedompeld kunnen worden in water tot een diepte van 1 meter gedurende maximaal 30 minuten. Ideaal dus voor gebruik op het strand, aan het zwembad of bij regenachtig weer. Maar de Charge 5 heeft ook nog een stofdichte behuizing, wat extra bescherming biedt.

Prijs

Ten slotte is er nog de prijs van de speakers om rekening mee te houden. Over het algemeen is de Charge 5 duurder dan de Charge Essential 2, omdat hij in feite de nieuwere en meer geavanceerde versie is. Maar als je op zoek bent naar een betaalbaardere optie, dan is de Charge Essential 2 nog steeds een geweldige optie.

In het algemeen zijn de Charge 5 en Charge Essential 2 beide geweldige draagbare bluetooth speakers die een goede geluidskwaliteit en waterdichtheid bieden, evenals een lange batterijduur. Het belangrijkste verschil tussen de twee is de prijs, maar als je bereid bent om wat meer te betalen, dan kan de Charge 5 nog enkele extra functies bieden, waaronder betere basweergave en stofdichte bescherming. Neem deze verschillen in overweging en kies op basis daarvan welke speaker het beste bij jou past.Ga naar Healthguide.nl voor meer informatie!

JBL box