Slapeloosheid is een vervelend probleem waar 20 tot 30 procent van de Nederlandse bevolking last van heeft. 1.1 miljoen personen slikken regelmatig een slaappil. Een grote groep, waar je misschien zelf ook bij hoort. Een slaappil helpt je eindelijk aan een goede nachtrust.

Het kopen van slaappillen

Voor het kopen van slaappillen hoef je tegenwoordig niet meer de deur uit. Medicatie zoals Oxazepam en Temazepam zijn namelijk verkrijgbaar bij De Apotheker.nl. Wanneer je last hebt van slapeloosheid kun je de medicijnen bestellen zonder recept. Je houdt de controle dus altijd in eigen handen. Oxazepam en Temazepam behoren tot de zogeheten ‘benzodiazepinen’. Medicijnen uit deze groep bevatten kalmerende stoffen waarmee je slaperig wordt en tot rust komt.

Suf en vermoeid gevoel

Doorgaans is een slaappil zeer effectief. Zo neemt je lichaam het vrij snel op. Binnen 1 tot 2 uur na het innemen val je als het goed is als een blok in slaap. Overigens betekent dit niet dat je de volgende ochtend meteen fris en fruitig wakker wordt. Een dag na inname heb je vaak last van een slaperig en suf gevoel. Bepaalde activiteiten kun je dan ook beter even links laten liggen, zoals autorijden en zware werkzaamheden.

Maximaal 2 maanden slikken

Het gebruik van slaappillen helpt dagelijks vele Nederlanders aan een goede nachtrust. Desondanks is het niet verstandig om het elke dag te gebruiken. Je kunt er namelijk vrij snel verslaafd aan raken. Over het algemeen wordt aangeraden om Temazepam of Oxazepam niet langer dan twee maanden achter elkaar te gebruiken.