Regelmatig komt het voor dat je te maken krijgt met hoofdpijn, keelpijn of een verkoudheid. Bij sommige lijken sommige van die klachten nooit op te houden. Wat moet je doen als je vaak last hebt van bepaalde klachten zoals een loopneus? In deze blog beschrijven we wat het beste is om te doen wanneer je te maken krijgt met klachten. 

Doe een test

Wanneer je wakker wordt met hoofdpijn, een hoestje, een verkoudheid of met een beetje last van de keel, moet je je natuurlijk niet direct ziekmelden. Dit is niet gunstig voor je baan en ook niet voor je werkgever. Het beste is om een corona test te doen. In dat geval kun je zien of je besmettelijk bent voor anderen en dus beter thuis kan blijven, of dat je wel gewoon naar je werk kunt gaan. 

Start met een gezonde levensstijl

Door vaak ongezond te eten en zoveel mogelijk de producten die in de schijf van vijf staan te vermijden maak je jezelf kwetsbaarder voor allerlei ziektes en kwaaltjes. Door af en toe jezelf te verwennen met een visje, regelmatig groente te eten en elke dag een of twee stuks fruit te eten maak je je immuniteit veel beter. Verder is het ook verstandig om van tijd tot tijd te sporten. Maak jezelf immuun voor virussen en start met een gezonde levensstijl. 

Vitamines en mineralen

Sommige vitamines en mineralen zorgen ervoor dat je beter bestand bent tegen bepaalde virussen. Denk maar aan vitamine D, vitamine C en zink. Door dit regelmatig in te nemen, helemaal wanneer je vooral ongezond eet, maak je jezelf minder kwetsbaar voor allerlei kwaaltjes.